Solara, pari Horizonia ja 1510.

Voit esittellä oman harrasteautosi ja liittää kuvia autosta tai esitellä autoprojektin eri vaiheita.

Valvoja: Admin2

Solara, pari Horizonia ja 1510.

ViestiKirjoittaja wuokila » 07.05.2010 23:44

Terr-ve!

Tulipa (vihdoin) ostettua tämmöinen Huoneistokeskuksen värinen Solara. Kymmenisen vuotta ainakin olen miettinyt välillä kiihkeämmin ja välillä väljähtäneemmin, että Talpotti se on saatava. Vasta tänä keväänä aloin ajatella, että yksilön ei välttämättä tarvitse olla ei-metallinsininen Horizon vaan että Solarakin on oikeastaan aika sairaan makee. Suunnanmuutos johtui tuosta Nettiautossa ensin Kainuussa ja nyttemmin Hämeessä myynnissä olevasta tummanruskeasta yksilöstä, sitä oon kuolaillut illan jos toisenkin. Senkin kyllä ostaisin varmaan heti jos olisi paikka mihin näitä säilöä.

Nyt kävi kuitenkin niin, että ihan sattumalta käväisin huuto.netissä ja huomasin ihan lähellä olevan hintavarauksettoman Solaran, jossa kauppa loppui samana iltana. Koodia myyjälle ja kokonaisuus vaikutti asialliselta. Jäin kytikselle ja voitin kisan.

Nyttemmin auto on haettu kotiin ja olen sitä hieman makustellut parin koeajomatkan merkeissä. Edellinen leimahan on mennyt 2008 puihin takajarruputkien pintaruosteista ja nyt olisi määrä päästä tien päälle asap. Joutessani kysäisin ja lähikorjaamo olisi veloittanut putkien vaihdosta 450 euroa. Ehkä lie kokeiltava itse? Varoittelivat tankin irrottamisella. Motonetissä tuntui olevan putkea jos toistakin - ja ihan hyllyssä. Kovin voimakkaita jarrrutuksia en tehnyt mutta poljin antaa pikkuhiljaa voimalle periksi kun valoihin alkaa himmailla.

Jarrut jos saadaan kuntoon, niin vilkkuviiksikin on juurestaan katkenneena hanskalokerossa. Onpahan melkoinen rimpula kestämään jatkuvaa vääntöä. En ole vielä saanut varmaa aatosta miten kannattaisi entrata. Aika mielenkiintoinen on se toinenkin viiksi. Pyörii ympyrää, menee sisään, ulos ja taivastietääminne.

Kytkimen hyötyliike on yläpäässänsä ehkä pari milliä, onkohan vaihto edessä vai kenties säätötyö?

Uuden akun ostin mallin mukaan. Tästä kuitenkin puuttui se alareunan kyhmy tms ja joudun ilmeisesti liinoittamaan kiinni, nyt heiluu irrallansa - tosin enpä ajelekaan mutta kuitenkin.

Harrastan melkeinpä enemmän omistamista ja olen näissä korjaamisissa ihan vastaantulija mutta eiköhän nuo valmistu kun tarpeeksi kauan hakkaa päätänsä seinään, yleensä on näin käynyt.

Motonetin lista tuntui varaosien kohdalla aika pitkältä mutta lopulta kun klikkaili niin varastosaldo oli aika tyly. Onkos täällä paljon varaosaraatojen omistajia jos tulee tarvista? Ehdin jo ensimmäisenä omistuspäivänä kuulla parikin kauhutarinaa piirimyyjien varastonhävittäjäisistä ja sensellaisista.

Pari kuvaa:

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
wuokila
Aktiivinen kävijä
 
Viestit: 79
Liittynyt: 05.05.2010 10:13

Re: Talbot Solara 1.3GL -82

ViestiKirjoittaja JohnDoe » 15.05.2010 15:16

Onneksi olkoon! Itsekin tein tästä siististä yksilöstä tarjouksen, kun pelkäsin, ettei löydy autoa arvostavaa harrastajaa sitä pelastamaan. Hienoa, että auto päätyi hyvään kotiin. Itsellä kun noita isoja Talboteja jo viisi on, niin kuudennen mahduttamisen kanssa olisi tehnyt jo hieman tiukkaa. :)
Talbot 1510 GLS -82 & -85
Talbot 1510 GL -85
Talbot Solara GLS -81
Avatar
JohnDoe
Jokapäiväinen vierailija
 
Viestit: 239
Liittynyt: 30.09.2009 20:21

Re: Talbot Solara 1.3GL -82

ViestiKirjoittaja JohnDoe » 15.05.2010 15:24

Ja sitten vastauksia vielä kysymyksiisi.


wuokila kirjoitti:Terr-ve!
Joutessani kysäisin ja lähikorjaamo olisi veloittanut putkien vaihdosta 450 euroa. Ehkä lie kokeiltava itse? Varoittelivat tankin irrottamisella. Motonetissä tuntui olevan putkea jos toistakin - ja ihan hyllyssä. Kovin voimakkaita jarrrutuksia en tehnyt mutta poljin antaa pikkuhiljaa voimalle periksi kun valoihin alkaa himmailla.


Vanhojen putkien kanssa voit vain varautua yllätyksiin, ei ole ihan helppo homma. Kannattaa hankkia Talbotin korjausopas, huuto.net:issä niitäkin pyörii vielä aika usein. Tosi kallis korjaamo kyllä! Kannattaa vielä kysellä, jos lähistöltä löytyisi harrastaja, joka voisi tarvittaessa auttaa, tai sitten halvempi korjaamo.

wuokila kirjoitti:Jarrut jos saadaan kuntoon, niin vilkkuviiksikin on juurestaan katkenneena hanskalokerossa. Onpahan melkoinen rimpula kestämään jatkuvaa vääntöä. En ole vielä saanut varmaa aatosta miten kannattaisi entrata. Aika mielenkiintoinen on se toinenkin viiksi. Pyörii ympyrää, menee sisään, ulos ja taivastietääminne.


Viiksen vaihtaminen on helppo homma, tosi ohjauspyörä on irroitettava. Minulta löytyy kyllä varaosia, voin sopuhintaan myydä.

wuokila kirjoitti:Kytkimen hyötyliike on yläpäässänsä ehkä pari milliä, onkohan vaihto edessä vai kenties säätötyö?


Tämä kuuluu Talbotin hydraulikäyttöisen kytkimen luonteeseen. Eli säätää ei oikeastaan voi.


wuokila kirjoitti:Motonetin lista tuntui varaosien kohdalla aika pitkältä mutta lopulta kun klikkaili niin varastosaldo oli aika tyly. Onkos täällä paljon varaosaraatojen omistajia jos tulee tarvista? Ehdin jo ensimmäisenä omistuspäivänä kuulla parikin kauhutarinaa piirimyyjien varastonhävittäjäisistä ja sensellaisista.


Minulta tosiaan löytyy varaosia, ja kesällä olisit tarkoitus lähistöllä metsässä olevista raadoista purkaa vielä lisää. Eli tänne kyselyjä, mitä tarvitset, niin voin auttaa.
Talbot 1510 GLS -82 & -85
Talbot 1510 GL -85
Talbot Solara GLS -81
Avatar
JohnDoe
Jokapäiväinen vierailija
 
Viestit: 239
Liittynyt: 30.09.2009 20:21

Re: Talbot Solara 1.3GL -82

ViestiKirjoittaja wuokila » 03.07.2010 00:52

JohnDoelta tuli vilkkuviiksipaketti oranssiin, kiitos. Asentamatta kuitenkin edelleen kuten on myös jarruihin kajoamatta.

Seuraksi tuli toinen samaa vuosimallia oleva vekotin, jossa kantakortissa oli aika paljon eroa käytettyjen osien suhteen tähän ensimmäiseen verrattuna. Ajomäärä tässä 114tkm ja omistajana ensin isoisä ja myöhemmin kaksi polvea myöhempi mieshenkilö, jolta auton hain. Omistanut sen viitisen vuotta ja nyt oli aika luopua. Aika paljon ehjemmältä äkkiseltään vaikutti. Uutta kuskin etulokaria kuitenkin huutaa ja korjaustoimenpiteitä oveen, joskus hieman törmäilty Kehä Ykkösellä. Jarrut olivat aika jumissa alkumatkasta ja ihan kuin olisi putken ulostuottama savu hieman sinertänyt. Lisäksi joku aavistuksen kärysi konehuoneessa; ehkä öljyvuoto tai sitten seisottamisen aikana kertyneet pölyt, mene ja tiedä. Paljon saa kuitenkin 111 eurolla kun molemmat rengaskerrat ovat kuin uudet ja tankkikin oli ihan piripinnassa ja takakontissa kaikenmoista hyötyrojua, pitää inventoida.

Kuva

Kuva
Hemmetin kevyeet slottivanteet, liekö jopa ihan tyylikkäät alla jos laittaisi?

Nyt on tilakin noille. Vielä mahtuisi pari, ainakin yhtä hyväkuntoista Horizonia huutaa. Ja ammattitaitoa korjaamisen suhteen. Pitänee alkaa harjoitella kaikenmoista. Nyt leima ensin jompaan kumpaan!
Avatar
wuokila
Aktiivinen kävijä
 
Viestit: 79
Liittynyt: 05.05.2010 10:13

Re: Talbot Solara 1.3GL -82

ViestiKirjoittaja JohnDoe » 04.07.2010 18:45

wuokila kirjoitti:Jarrut olivat aika jumissa alkumatkasta ja ihan kuin olisi putken ulostuottama savu hieman sinertänyt. Lisäksi joku aavistuksen kärysi konehuoneessa; ehkä öljyvuoto tai sitten seisottamisen aikana kertyneet pölyt, mene ja tiedä.


Katsopa, ettei ole pakosarjan pinnapultteja poikki, saattaa vuotaa pakokaasua sieltä. Lisäksi aika normaalia tuo konetilan käryäminen, jostain aika usein vuotaa öljyä seisonnan aikana, ja sitten käry nousee. Ainakin itsellä tuo yksi useamman vuoden seissyt yksilö käryttelee, kun välillä sitä käytän. Kun ehtisi, niin voisi senkin pitkästä aikaa käydä läpi ja katsastaa.

wuokila kirjoitti:Paljon saa kuitenkin 111 eurolla kun molemmat rengaskerrat ovat kuin uudet ja tankkikin oli ihan piripinnassa ja takakontissa kaikenmoista hyötyrojua, pitää inventoida.


Harvinaisen halpa oli, usein hintataso on tuplat tuostta. Tosin se vaikuttaa, jos ei ole rekisterissä.

wuokila kirjoitti:Nyt on tilakin noille. Vielä mahtuisi pari, ainakin yhtä hyväkuntoista Horizonia huutaa. Ja ammattitaitoa korjaamisen suhteen. Pitänee alkaa harjoitella kaikenmoista. Nyt leima ensin jompaan kumpaan!


Jos pelastaisit sen täällä myynnissä olevan harvinaisen diesel-mallin 1510:n? Itsellä ei oikein ole enää tiloja.
Talbot 1510 GLS -82 & -85
Talbot 1510 GL -85
Talbot Solara GLS -81
Avatar
JohnDoe
Jokapäiväinen vierailija
 
Viestit: 239
Liittynyt: 30.09.2009 20:21

Re: Talbot Solara 1.3GL -82

ViestiKirjoittaja wuokila » 04.07.2010 21:38

Juu täytyy tutkia ja pyyhiskellä konehuonetta ja ihmetellä mahdollisia vuotoja jne..

Kyllähän se toi diesel-1510 on tossa ollu kartotettavien joukossa, mutta jostain syystä ko. rimalli ei miellytä verrattuna näihin kahteen muuhun. Harvinaisuushan se olisi, mutta mutta.. Pitää miettiä kun kaukanakin on.

Mutta nyt on Tal ja bot kaveruksina odottelemassa huolenpitoa. Vielä kun sitten sais kotoota luvan aina välillä käydä harjottelemassa remontinkorjuuta.

Kuva

Kuva

Niin ja kyllä toi vihreäkin siis ihan rekisterissä on, edellinen katsastus vain jäänyt käyttämättömyyden takia välistä.
Avatar
wuokila
Aktiivinen kävijä
 
Viestit: 79
Liittynyt: 05.05.2010 10:13

Re: Talbot Solara 1.3GL -82

ViestiKirjoittaja JohnDoe » 05.07.2010 09:04

wuokila kirjoitti:Juu täytyy tutkia ja pyyhiskellä konehuonetta ja ihmetellä mahdollisia vuotoja jne..
Kyllähän se toi diesel-1510 on tossa ollu kartotettavien joukossa, mutta jostain syystä ko. rimalli ei miellytä verrattuna näihin kahteen muuhun. Harvinaisuushan se olisi, mutta mutta.. Pitää miettiä kun kaukanakin on.


Hyvin tosiaan löytyy Talboteista eri malleja eri harrastajien makuun. Itsellä on taas ollut 1510 suosikki, mutta yksi Solarakin löytyy, pitäisi sen nyt kesän aikana saada aivan uusi maalipeite.

wuokila kirjoitti:Mutta nyt on Tal ja bot kaveruksina odottelemassa huolenpitoa. Vielä kun sitten sais kotoota luvan aina välillä käydä harjottelemassa remontinkorjuuta.


Kauniimpi puolisko ei ole niin Talbot-harrastuksesta innostunut? Itse olen saanut palautetta, että rumia ovat ja on juuri sillä rajalla, kehtaako olla kyydissä vai ei. :D
Talbot 1510 GLS -82 & -85
Talbot 1510 GL -85
Talbot Solara GLS -81
Avatar
JohnDoe
Jokapäiväinen vierailija
 
Viestit: 239
Liittynyt: 30.09.2009 20:21

Re: 3x Talbot Solara 1.3GL -82

ViestiKirjoittaja wuokila » 23.08.2010 23:08

Heti alkuun mainittakoon, että noille kahdelle edelliselle ei ole edelleenkään tapahtunut mitään, mutta tänään tuli hommattua niiden seuraksi ensimmäinen leimalla varustettu Solara. Rekisteröintipäivä oli tammikuun alussa -82 ja mallivuosi oli myyjän mukaan -81. Nyt voi talliajasta haaveillessa sentään päivittäin kruisailla hyvin mielialoin.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
wuokila
Aktiivinen kävijä
 
Viestit: 79
Liittynyt: 05.05.2010 10:13

Re: 3x Talbot Solara 1.3GL -82 & 1x Horizon Petro -83

ViestiKirjoittaja wuokila » 27.09.2010 09:23

Nyt löyty hienokuntoinen ja sopuhintainen Horizon. Kasikolmonen geeäl-Petro vielä. Myyjä oli jostain saamansa tiedon mukaan sitä mieltä, että näitä olisi rekisterissä enää 4 kpl!?

Kuva

Voisi miettiä tuolle ensimmäiselle eli oranssille Solaralle uutta kotia kun näitä nyt alkaa olla jo ihan mukavasti kasassa. Kiinnostuneet voivat ottaa jonotusnumeron ja odottaa vuoroansa. Kiinnostaako ketäkuta?
Avatar
wuokila
Aktiivinen kävijä
 
Viestit: 79
Liittynyt: 05.05.2010 10:13

Re: 3x Talbot Solara 1.3GL -82 & 1x Horizon Petro -83

ViestiKirjoittaja wuokila » 12.11.2010 23:06

Tämmöselläkin on tullut nyt viime aikoina herätettyä hyvennystä kanssakulkijoissa:

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
(Tarvikekapselit tietty poistettu ensimmäisenä)

Lisäksi olen muutamista paikoista hamstrannut promokamaa minkä olen ehtinyt. Mm. Horizon-aiheisia löytyy ainakin pipoja, erilaisia muita hattuja, takkeja, paitoja, tulitikkuja, cocktail-tikkuja, kyniä, avaimenperiä, useita erilaisia tarroja, heijastimia, ajopäiväkirjoja, konsernin sisäisiä papereita ja korjausmanuaaleja, isoja julisteita, viirejä, mallikohtaisia esittelyrekisterikilpiä ja ja ja ... Liekö tuossa puoliakaan mitä muistin mutta mieltä lämmittää tuommoiset löydöt.

Jos joku on kiinnostunut avausviestin oranssista Solarasta, niin voimme keskustella asiasta hyvinkin.
Avatar
wuokila
Aktiivinen kävijä
 
Viestit: 79
Liittynyt: 05.05.2010 10:13

Seuraava

Paluu Omien autojen esittelyt

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron