Kerhon kehittämisestä.....

Kerhon jäsenten keskustelua kerhon toiminnasta ja ehdotuksia toiminnan kehittämiseksi.

Valvoja: Admin2

Kerhon kehittämisestä.....

ViestiKirjoittaja Naskali » 25.10.2009 21:58

Saisinko tätäkautta keskustelua aikaiseksi aiheesta Club Simca & Vedette Finland kerhon kehittäminen. Tällähetkellä ongelmana on se sama kirous joka kerhollamme on ollut ilmeisesti ihan alusta lähtien, eli kaikki kerhoon liittyvä kulminoituu yhteen henkilöön. Ensin diktaattorina toimi T.F joka osin tarkoituksellakin piti kaikki langat omissa käsissään ja näin myös kaikki kerhoon liittyvä tieto ja päätökset kulkivat hänen kauttaan. Kaikenkaikiaan se toimi kuitenkin hyvin yli 20vuotta. Nyt minun toimiessa yksinvaltiaana olen yrittänyt vähän joka suuntaan vihjailla että en mitenkään halua rajoittaa kerhon kasvamista tai muutoksia kerhon toiminnassa vaan kaikki ideat ja apu kerhon luotsaamisessa otetaan vastaan ja toimintamallien muutoksetkin huomioidaan jos joku jotain haluaa kerhon nimissä tehdä. Kerhomme on suhteellisen pieni, jäsenmäärän ollessa noin65. Parhaimpina aikoina 90-luvun loppupuolella jäseniä on ollut hieman alle 120. Tosin silloin rekisterissä olevien kerhon merkkeihin kuuluvien autojen määräkin oli huomattavasti nykyhetkeä suurempi. Odotettavissa on että jäsenmäärä kasvaa vähintään noihin kymmenenvuoden takaisiin lukuihin seuraavan 4-5vuoden aikana. Tähän vaikuttaa Talbotien lähivuosina saavuttama museoajoneuvolta vaadittava 30vuoden ikä. Näin pitäisi meidänkin valmistautua siihen että kerhossa olisi perusasiat kunnossa ja minun ei tarvitsisi yksin yrittää työntää sormiani jokaiseen asiaan mukaan.

-Saadaanko kerholle koottua ihan "hallitus" / "johtoryhmä" joka koostuisi vähintään kolmesta kerhon jäsenestä?

-Lehden teko pitäisi saada hajautettua useammalle vastuuhenkilölle. Minulla yksin ei mitenkään aika riitä tehdä lehteä riittävän usein.
(minun mielestäni tämä on tämänhetkisistä ongelmista suurin)

-Pitäisikö kerholle ottaa käyttöön jäsenmaksu johon sisältyisi tuo kerholehti ym.


Kommentoikaa kaikki!! Kaikki mielipiteet ja ehdotukset ovat tärkeitä.

Toni Naskali
040-5930398 (ilt. ja vkl.)
-------------------- www.laikat.com/simca --------------------
Avatar
Naskali
Tää jätkä asuu täällä Foorumilla!
 
Viestit: 527
Liittynyt: 16.11.2008 19:10
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kerhon kehittämisestä.....

ViestiKirjoittaja TeroPee » 28.10.2009 09:32

Hyvä kirjoitus Toni! Olenkin tässä hiukan sivusta seuranneena miettinyt että on se Toni ihme jätkä kun jaksaa kaiken yksin tehdä. Sehän ei tietenkään voi olla mikään itsetarkoitus että kaikki tehdään yhden henkilön toimesta vaikka kerho onkin pieni. Omalta osaltani voisin olla mukana toiminnassa hiukan nykyistä enemmänkin, aikaa vaan on rajallisesti ja harrastuksia muutenkin paljon. Mutta jotain voin yrittää tehdä apuna jos vaan saadaan se kolmaskin henkilö tähän aktiivisesti mukaan. Onko CSVF muuten ihan rekisteröity yhdistys nykyisellään? Jos on, niin siihenkin puoleen täytyy sitten panostaa mm. yhdistyksen kokousten ja sääntöjen muodossa ettei tule mitään jälkipuheita pitämättä jääneistä kokouksista ja tekemättömistä tilinpäätöksistä. En sano että asiat on siinä tilanteessa mutta en ole missään huomannut mitään mainintoja näistä virallisista asioista. Yhdistyksen säännötkin olisi mukava nähdä joskus.

Mitä tuohon kerholehteen tulee niin heittäisin ilmaan ajatuksen sen korvaamisesta sähköisellä ympäristöllä. Käytännössä siis keskustelupalstan lisäksi rakennettavilla uusilla nettisivuilla sekä sähköisillä pdf-muotoisilla kerhojulkaisuilla. Tiedän kyllä että lehteä on mukava selata mutta eihän se käy perusteeksi jos yksi henkilö joutuu kasaamaan sen vuodesta toiseen. Olen mukana melko aktiivisesti myös eräässä toisessa merkkikerhossa joka on ollut olemassa jo lähes 15 vuotta. Jäsenmäärä on yli kymmenkertainen tähän porukkaan verrattuna. Siellä saatiin silti aikaan kerhojulkaisu vasta viime vuonna ensimmäistä kertaa. Toki siitä tuli kerralla upea koska kerho oli päättänyt ja pystynyt käyttämään julkaisuun reippaasti myös taloudellisia panostuksia. Nyt on tekeillä toinen ja sama ongelma on sielläkin: aktiivisten kerholaisten puute eli lehden teko kaatuu muutaman henkilön niskaan. Maahantuoja on mukana omalla panoksellaan, meillähän sitä korttia ei ole käytettävissä. :cry:

Työkseen tätä ei voi kukaan tehdä eikä palkkaa saada mutta kyllä peruslähtökohdan pitäisi olla niin että omaakaan rahaa ei aktiivien pitäisi tähän käyttää muuta jäsenistöä enempää. Nykyinen muutaman euron lasku jokaisen lehden mukana ei varmaankaan kata edes kaikkia lehden tulostuksesta ja postituksesta aiheutuvia kustannuksia. Vuosijäsenmaksu olisi paremmin tätä päivää, samoin pieni liittymismaksu jotta jäsenistö myös pysyy jäsenenä.

Tässä oli mun ajatelmia tämän suhteen. Toivottavasti joku muukin aktivoituu kirjoittamaan tähän omia mielipiteitään ja kommenttejaan. Ja aktivoituu muutenkin sen verran että löydetään se kolmas tähän touhuun jotta saadaan aktiivisesti kehitettyä hommaa eteenpäin!
Avatar
TeroPee
Jokapäiväinen vierailija
 
Viestit: 127
Liittynyt: 18.02.2009 13:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kerhon kehittämisestä.....

ViestiKirjoittaja tapsav » 28.10.2009 18:02

Hyvä Toni, että nostat kissan pöydälle. Jätkät hommiin niin saadaan kerhon toimintaa kehitettyä.
En ole aivan varma onko toimintaa pakko "virallistaa" eli rekisteröidä yhdistykseksi, onko mahdollista jatkaa ikäänkuin puoliviralliselta pohjalta. Toisaalta luulen, että jäsenmaksu aktivoisi porukkaa kummasti!
Lehden teon suhteen olen Teron kanssa samaa mieltä, PDF-lehti on nykyaikainen tapa tehdä tälläisen kerhon julkaisua. Vertailun vuoksi katsokaapas miltä Päijät-Hämeen Mobilistien lehti näyttää: http://www.phnet.fi/public/phmobili/vellamobiili.htm Siellä on uudet ja vähän vanhemmat julkaisut siistissä järjestyksessä kaikkien luettavana.
Terveisin Tapsa
tapsav
Alokas
 
Viestit: 1
Liittynyt: 15.09.2009 21:19

Re: Kerhon kehittämisestä.....

ViestiKirjoittaja Naskali » 28.10.2009 23:24

TeroPee kirjoitti: Onko CSVF muuten ihan rekisteröity yhdistys nykyisellään? Jos on, niin siihenkin puoleen täytyy sitten panostaa mm. yhdistyksen kokousten ja sääntöjen muodossa ettei tule mitään jälkipuheita pitämättä jääneistä kokouksista ja tekemättömistä tilinpäätöksistä. En sano että asiat on siinä tilanteessa mutta en ole missään huomannut mitään mainintoja näistä virallisista asioista. Yhdistyksen säännötkin olisi mukava nähdä joskus.

Mitä tuohon kerholehteen tulee niin heittäisin ilmaan ajatuksen sen korvaamisesta sähköisellä ympäristöllä. Käytännössä siis keskustelupalstan lisäksi rakennettavilla uusilla nettisivuilla sekä sähköisillä pdf-muotoisilla kerhojulkaisuilla. Tiedän kyllä että lehteä on mukava selata mutta eihän se käy perusteeksi jos yksi henkilö joutuu kasaamaan sen vuodesta toiseen.

Nykyinen muutaman euron lasku jokaisen lehden mukana ei varmaankaan kata edes kaikkia lehden tulostuksesta ja postituksesta aiheutuvia kustannuksia. Vuosijäsenmaksu olisi paremmin tätä päivää, samoin pieni liittymismaksu jotta jäsenistö myös pysyy jäsenenä.1) Club Simca & Vedette Finland ei ole rekisteröity yhdistykseksi. Nimi on rekisteröity ja löytyy kaupparekisteristä statuksella Aputoiminimi. Jos ja kun siis tuolla nimellä harjoitetaan jonkinlaista (liike)toimintaa niin jokainen sentti, niin tuleva kuin meneväkin löytyy kirjanpidosta. Nykyisellään siis ei ole ollut tarvetta pitää erikseen CSVF:n kokouksia ja tilinpäätöskin on hoitunut ilman sen suurempaa vaivaa. Minä olen tällähetkellä henkilökohtaisesti vastuussa tuon nimen alla tapahtuvasta toiminnasta. Jos siis nämä viralliset asiat pidetään nykyisellään voi kerhon "johtoryhmä" tehdä omissa "epävirallisissa" kokouksissaan päätöksiä hieman vapaammin. Mutta jos taasen halukkuutta ja kiinnostusta löytyy niin nimi toki voidaan muuttaa milloin vain rekisteröidyksi yhdistykseksi. Tämä tosin tarkoittaa että silloin meidän täytyy pitää ne viralliset kokoukset ja erillinen tilinpäätös.
Mutta jos jäsenmäärä huomattavasti kasvaa ja tarpeeksi aktiivisia toimintaan löytyy niin silloin tämä kerhon rekisteröiminen yhdistykseksi on ilmanmuuta parempi vaihtoehto.

Ja tähän väliin täytyy todeta kun jollekin nyt kumminkin tuli mieleen että kerholehdestä maksetut rahat menevätkin tällähetkellä yritykselle niin sanon että tämä aputoiminimen Club Simca & Vedette Finland alla harjoitettu liiketoiminta tuotti viimevuonna (2008) voittoa huimat 14,65euroa. Ja työtunteja tämän voitton saavuttamiseen kului noin 50. Tuntipalkaksi jää näin ollen 29,3 senttiä. Eli ei tarvitse murehtia että tällä joku pääsisi rikastumaan.

Tuo 3euroa / numero siis kattaa siitä aiheutuvat kustannukset. Jos paperista lehteä jatketaan niin se pitäisi alkaa painattamaan jossain painossa. 65lehteä on sellainen määrä että sen juuri jaksaa itse tulostaa ja nitoa mutta kovin paljoa enempää ei viitsisi alkaa tämänhetkisellä laitteistolla tekemään. Tämä taas nostaisi kustannuksia n.1,5-2euroa per lehti. Tosin laatu paranisi ja lehti saataisiin valmiiksi useammin. Itse olen myös periaatteesta tuon PDF-muotoisen verkkolehden kannalla mutta epäilen suuresti että alle puolet kerhon nykyisistä jäsenistä on kanssamme samaa mieltä. Yksi vaihtoehto olisi myös kuukausittain netissä ilmestyvä lehtinen ja sen lisäksi esim 2kertaa vuodessa ilmestyvä paperinen lehdykkä jossa olisi pääasiassa kuvia tapahtumista ja jonkinlainen luettelo tai yhteenveto verkkolehdestä löytyvistä jutuista ja esittelyistä, ei myyntipalstaa koska ilmoitukset vanhenevat nopeasti.

Toni Naskali
-------------------- www.laikat.com/simca --------------------
Avatar
Naskali
Tää jätkä asuu täällä Foorumilla!
 
Viestit: 527
Liittynyt: 16.11.2008 19:10
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kerhon kehittämisestä.....

ViestiKirjoittaja Naskali » 01.03.2010 21:42

Eipä paljoa ole keskustelu edennyt lehden ilmestymisen jälkeenkään...
Ei se mitään, hitaasti hyvä tulee...
Tuossa eilen mielessäni pohdiskelin että jos kerhollamme olisi jäsenmaksu ja se olisi esim. 10euroa/vuosi niin olisiko se sellainen summa jonka jäsenistö olisi valmis maksamaan? Vastineeksi tälle summalle saisi salasanan jolla pääsisi lukemaan kerran kuussa ilmestyvää nettilehteä. Lehti olisi uutiskirje tyyppinen noin yhden sivun kokoinen tietopaketti tulevista tapahtumista sekä osto/myynti ilmoituksia ym. Tämän lisäksi jäsenille postitettaisiin kaksi kertaa vuodessa paperille painettu tiivistelmä kuudesta edellisen kuukauden nettilehdestä lisättynä kuvakoosteella ja jutulla kerhon tapahtumista edelliseltä kuudelta kuukaudelta.

Tälläinen paketti voisi toimia melko hyvin mutta tarvittaisiin joku joka kuukausittain kirjoittaa kerholehden puhtaaksi ja siirtää nettiin sekä osaa hoitaa salasanojen ajantasalla pitämisen. Tänne foorumille on mahdollisuus rajata alue jonne vain jäsenmaksunsa maksaneet pääsee lukemaan joten toteutus pitäisi olla melko helppo. Minulla ei atk taidot ole hirveän hyvät ja välillä meinaa tulla ongelmia jo tämän foorumin ylläpidon kanssa.

Paperiversion toteutukseen minun aika mahdollisesti riittää ja niihin kuukausikirjeisiin lupaan kirjoitella joka kuukausi ainakin jotain pientä. Kun saadaan sopiva tiimi kasaan ja jokaiselle jotain pientä vastuualuetta niin homma pyörii hyvin.
Ja tammikuun kirjeisiin voidaan vaikka liittää aina edellisen vuoden ´tilinpäätös´ niin jäsenet näkee mihin jäsenmaksurahat ovat vuoden mittaan kuluneet.

Kommentoikaa kaikki vaikka ette vielä jäseniä olisikaan...

Toni
-------------------- www.laikat.com/simca --------------------
Avatar
Naskali
Tää jätkä asuu täällä Foorumilla!
 
Viestit: 527
Liittynyt: 16.11.2008 19:10
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kerhon kehittämisestä.....

ViestiKirjoittaja Kauppalopo » 29.03.2010 12:12

10 euron jäsenmaksu on varsin kohtuullinen, vaikka mulla ei edes ole Simcaa tai vastaavaa... kiinnostus kerhon merkkeihin riittää. Tuohon hintaan on aivan sama, onko lehti paperinen vai nettiversio, vaikka periaatteessa pidänkin enemmän oikeista lehdistä.

Yhdistysmuotoisena toimintaa on käsittääkseni helpointa hallita, eikä kenenkään tarvitse pelätä vero- tai muita maksuseuraamuksia, vaikka summat ovatkin pieniä. Yhdistykset voinevat nykyisin valita tilintarkastuksen sijasta myös ns. toiminnantarkastuksen, jossa käydään tilit ja toiminta läpi samalla tavalla, mutta toiminnantarkastajille ei ole mitään KHT- tai vastaavia vaatimuksia.

Toni on tehnyt hyvän työn Fabritiuksen luoman kerhon jäänteiden elvyttämisessä. Viime kesän tapaamisessa oli hyvä meininki ja paljon hienoja autoja. Toiminnan tulevaisuuden kannalta voisi olla järkevää ottaa rytmiryhmään muutama muu kiinnostunut harrastaja lisää, jolloin kaikki vastuu ei jää yksille harteille, vaikka noilla harteilla on saatu paljon aikaan.
Kauppalopo
Alokas
 
Viestit: 2
Liittynyt: 29.03.2010 11:59

Re: Kerhon kehittämisestä.....

ViestiKirjoittaja Naskali » 29.03.2010 20:13

Kiitoksia kannustuksesta. Todellakin kaikki apu kerhon eteenpäin luotsaamisen merkeissä on tervetullutta. Tuo muutaman aktiivisen henkilön mukaan ottaminen toteutetaan heti kun muutama aktiivinen ilmaantuu ja kertoo omia mielipiteitään siitä miten eteenpäin jatketaan. Jonkinverran apua on jo tarjottukin mutta vielä ei ole ketään valjastettu mihinkään tehtäviin. Toivoisinkin että kaikki jolla vain olisi mahdollisuus jollakin tavalla osallistua kerhon toimintaan, tulisi vaikka Lahden Classic Motorshowssa juttelemaan.
Jos osaamista tai tietämystä löytyy edes jostain seuraavista aiheista niin vastuutehtäviä löytyy varmasti;
Yhdistyksen perustaminen+yhdistyksen virallisien juoksevien asioiden hoitaminen+kirjanpito.
Yhdistyksen raha-asioiden hoitaminen mm.jäsenmaksujen valvonta
Keskustelufoorumin ylläpito+nettilehden viimeistely sähköiseen muotoon+salasanojen hallinta
Jäsenrekisterin ylläpito
Kokoontumisajojen ja näyttelyiden järjestelyt + ilmoitukset tapahtumakalentereihin.
ym. ym..
-------------------- www.laikat.com/simca --------------------
Avatar
Naskali
Tää jätkä asuu täällä Foorumilla!
 
Viestit: 527
Liittynyt: 16.11.2008 19:10
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kerhon kehittämisestä.....

ViestiKirjoittaja Naskali » 25.08.2010 23:17

Nostanpa tätäkin keskustelua hieman ylemmäs. Eli kovin suurta jonoa innokkaita avustajia lehdentekoon ei ole ilmestynyt. Toistaiseksi lehteä ei siis saada tehtyä. Uusia jäseniä olen rekisteriin kirjannut n. 1,5per kuukausi. Vaikka kerhon toiminnot on periaatteessa seis, niin olen jäseniksi haluaville kertonut että kirjaan kyllä tiedot rekisteriin ja pidän sen ajantasalla niin sitten "kun" taas saamme lehden ilmestymään ja kerholle lisää toimintaa niin ainakin jäsenrekisteri on ajantasalla.

Toni
-------------------- www.laikat.com/simca --------------------
Avatar
Naskali
Tää jätkä asuu täällä Foorumilla!
 
Viestit: 527
Liittynyt: 16.11.2008 19:10
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kerhon kehittämisestä.....

ViestiKirjoittaja Naskali » 31.08.2010 22:56

Helpotuksia luvassa mikäli päätämme kerhon rekisteröidä yhdistykseksi.
(Tällähetkellähän kerhon nimi on rekisteröity kommandiittiyhtiön aputoiminimeksi)

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... 08/1178870
-------------------- www.laikat.com/simca --------------------
Avatar
Naskali
Tää jätkä asuu täällä Foorumilla!
 
Viestit: 527
Liittynyt: 16.11.2008 19:10
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kerhon kehittämisestä.....

ViestiKirjoittaja Naskali » 07.01.2012 23:14

-------------------- www.laikat.com/simca --------------------
Avatar
Naskali
Tää jätkä asuu täällä Foorumilla!
 
Viestit: 527
Liittynyt: 16.11.2008 19:10
Paikkakunta: Vantaa

Seuraava

Paluu Club Simca & Vedette Finland jäsenyys

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron