Suljetaanko Foorumi? EDIT:Foorumi saa sittenkin jatkoaikaa..

Valvoja: Admin2

Suljetaanko Foorumi? EDIT:Foorumi saa sittenkin jatkoaikaa..

ViestiKirjoittaja Admin » 04.02.2015 22:07

Olen jo pidempään miettinyt että onko tälle foorumille enää tarvetta.
Kovin vilkasta keskustelu ei ole ollut koskaan mutta viime kevään jälkeen keskustelu on hiljentynyt huomattavasti. Tämän vuoden puolella on tullut vain n.15 uutta viestiä.
Facebook-ryhmässä on vilkkaampaa ja siellä kuvien jakaminenkin on paljon helpompaa kun täällä.
Roskapostia ulkomaiset toimijat onnistuvat tänne kirjoittamaan ihan päivittäin ja minä yritän niitä lähes päivittäin täältä poistella. Olen itse sitä mieltä että tämän foorumin olemassaolo ja ylläpito kun laitetaan vaakakuppeihin foorumin olemassaolemisen hyödyn kanssa niin kyllä ensin mainitut painavat enemmän. Eli tämän ylläpito on turhan työlästä verrattuna harrastajien saamaan hyötyyn tästä foorumista.

Uusia harrastajia löytää kanssaharrastajiaan tätä kautta useamman kerran vuodessa ja jokunen varaosakin aina välillä löytää oikeaan osoitteeseen tämän palstan avulla. Yli 2000 viestiä ja eniten yhtäaikaisia käyttäjiäkin 30 kpl, 12.01.2015. Yhteensä yli 270 käyttäjää ja tuosta määrästä on siivottu ulkomaiset roskapostittajat pois.
Minulla on kumminkin aika hyvin vähissä eikä riitä aina edes töiden ja perheen vaatimuksiin. Puhumattakaan että ehtisi omille harrasteautoille jotain tekemään. Niinpä kaipaisin mielipiteitä siitä että lopetammeko koko foorumin kesäkuun loppuun mennessä vai löytyykö joku joka ottaisi huolehtiakseen tämän foorumin ylläpidon ja päivittäisen tai edes lähes päivittäisen roskapostien siivoamisen. Jos ei tähän tehtävään ketään löydy tai muuten yhdessä toteamme että aika on ajanut ohi tästä tiedonvälitysmuodosta niin sitten suljemme sivun kesäkuun loppuun mennessä ja jatkamme vain Facebook-ryhmän kanssa.

Toni Naskali
Admin
Ylläpitäjä
 
Viestit: 23
Liittynyt: 16.11.2008 19:06

Re: SULJETAANKO FOORUMI?

ViestiKirjoittaja TeroPee » 17.02.2015 22:51

Tämä on harmillisen hiljainen foorumi mutta koska itse en ole facebookissa niin mun on vaikea puoltaa sitä. Mutta, koska ilmeisesti suurin osa kerhon keskustelusta käydään siellä niin silloin varmaan on perusteltua ylläpitää sitä tämän sijaan. Toivoisin kuitenkin vaikka edes kerran vuodessa jotain sähköpostitusta kerhon kuulumisista tai vähintään tapahtumista jotta niihin osaisi tulla mukaan. :)
Avatar
TeroPee
Jokapäiväinen vierailija
 
Viestit: 128
Liittynyt: 18.02.2009 13:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: SULJETAANKO FOORUMI?

ViestiKirjoittaja Naskali » 18.02.2015 23:32

Tapahtumat löytyy jatkossakin suosituimmista tapahtumakalentereista (SAHK:n verkkosivut ja Automobiili-lehti, Mobilisti lehti ja Retro lehti). Sen lisäksi kerhon harrastajarekisteriin tietonsa luovuttaneille ja postiosoitteensa ajantasalla pitäneille lähtee kutsu kokoontumisiin postitse tai sähköpostilla.

Suosittelen tuohon Facebookiin tutustumista kaikille. Ei siellä ole pakko omalla oikealla nimellä esiintyä jos omaa yksityisyyttään haluaa suojella. Jokainen voi rekisteröidä uuden sähköpostiosoitteen vain tuota Facebookia varten. Ilmaisen sähköpostin saa muutamassa minuutissa esim. luukku.com sivulta. Se voi olla vaikka muotoa ´anonyymitalbot233@luukku.com´.
Sitten tuolla uudella sähköpostilla rekisteröitymään Facebookiin vaikkapa nimellä Talbot Harrastaja, Janne T Möttönen, Mirja Mirjalainen tai vaikka Jaska Perusmies. Ja kun sinne sisään pääsee niin hakukenttään vaan hakusanaksi `Club Simca` niin sieltä löytyy monien ulkomaisten simcaryhmien joukosta myös meidän ryhmämme. Jäsenhakemuksen kun laittaa niin minä hyväksyn sen muutaman tunnin sisällä ja sen jälkeen pääsee kuvia ja viestejä seuraamaan ja kommentoimaan.
Meidän ryhmässäkin viestiä ja kuvaa tulee lähes päivittäin, parhaina päivinä useitakin kuvia. Ulkomaisissa Simca ryhmissä viestiä ja kuvaa tulee päivittäin kymmeniä. Mutta varoituksena että Facebook vie mennessään ja harrastaminen ei ole enää samanlaista kun ennen. Muihin harrastajiin saa yhteyden sen jälkeen liian helposti. Esim. Suomalaisessa Talbot harrastajien ryhmässä on yli 120 jäsentä.
-------------------- www.laikat.com/simca --------------------
Avatar
Naskali
Tää jätkä asuu täällä Foorumilla!
 
Viestit: 527
Liittynyt: 16.11.2008 19:10
Paikkakunta: Vantaa

Re: SULJETAANKO FOORUMI?

ViestiKirjoittaja LIMPPU » 21.02.2015 00:36

yksi EI ääni lisää

jos tämä hiljentynyt foorumi suljetaan niin kiitos tonille että on jaksanut yleensäkin tätä pyörittää
taidan jättää ton facebuukin väliin
LIMPPU
Satunnainen kävijä
 
Viestit: 32
Liittynyt: 15.04.2011 20:21

Re: SULJETAANKO FOORUMI?

ViestiKirjoittaja TeroPee » 24.02.2015 23:06

Mitä muuten tuossa myyntiosiossa on erilaista kuin muissa? Näyttää että roskapostia tulee vain sinne saakka läpi.
Avatar
TeroPee
Jokapäiväinen vierailija
 
Viestit: 128
Liittynyt: 18.02.2009 13:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: SULJETAANKO FOORUMI?

ViestiKirjoittaja Admin » 26.02.2015 08:48

TeroPee kirjoitti:Mitä muuten tuossa myyntiosiossa on erilaista kuin muissa? Näyttää että roskapostia tulee vain sinne saakka läpi.


Sinne pystyy kirjoittamaan ilman foorumille rekisteröitymistä. Asetukset ovat sellaiset jotta autojen ja osien myyntiin laittaminen olisi mahdollisimman helppoa kaikille. Asetukset voisi tietysti muuttaa mutta se karsisi oikeitakin ilmoituksia entisestään.
Admin
Ylläpitäjä
 
Viestit: 23
Liittynyt: 16.11.2008 19:06

Re: SULJETAANKO FOORUMI?

ViestiKirjoittaja TeroPee » 26.02.2015 09:25

Rekisteröityminen on sen verran helppoa että mielestäni voisi sen laittaa pakolliseksi myös tuonne myyntiosioille.
Avatar
TeroPee
Jokapäiväinen vierailija
 
Viestit: 128
Liittynyt: 18.02.2009 13:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: SULJETAANKO FOORUMI?

ViestiKirjoittaja Admin » 26.02.2015 21:52

Rekisteröityminen pitäisi olla kohtuullisen helppoa. Silti aina välillä jää joiltain rekisteröityminen kesken ja tunnusta ei jostain syystä vahvisteta käyttäjän toimesta. Näistä keskenjääneistä rekisteröitymisyrityksistä lähetän aina pari muistutusta ennen kun poistan kesken jääneen käyttäjätunnuksen.
Vaikka rekisteröitymisessä on muutamia turvatekijöitä niin joskus myös ulkomaiset roskapostittajat onnistuvat sivustolle rekisteröitymään mutta niitä ei onneksi ole usein. Nämä käyttäjät ovat pääsääntöisesti itänaapurista tai Ukrainasta mutta viimeaikoina niitä on tullut myös Ruotsiin rekisteröidyistä IP osoitteista.

Nyt pitäisi olla kaikki alueet asetettu niin että lukemaan pääsee kaikki mutta kirjoittamaan pystyy vain rekisteröityneet.

Jos on ideoita tai ajatuksia etkä pääse tänne rekisteröitymättömänä käyttäjänä kirjoittamaan, tai rekisteröitymisessä on ongelmia niin laitappa viestiä clubsimcavedette@luukku.com
Admin
Ylläpitäjä
 
Viestit: 23
Liittynyt: 16.11.2008 19:06

Re: SULJETAANKO FOORUMI?

ViestiKirjoittaja JohnDoe » 06.04.2015 08:38

Toivoisin, ettei foorumia suljettaisi, hiljaistahan on, mutta voisi vaikeuttaa roskapostittajien tänne pääsyä nimenomaan rekisteröinnin pakolliseksi tekemisellä ja ottamalla mahdollisia estoja käyttöön, etteivät mainosbotit pysty rekisteröitymään. Voisi ehkä meistä käyttäjistäkin löytyä vapaaehtoisia roskapostien siivoajia, jos Naskalin aika ei kaikkeen riitä? Foorumille on myös vuosien saatossa kerääntynyt kuitenkin paljon hyödyllistä tietoa, jonka ei soisi katoavan. Pitää yrittää itsekin olla aktiivisempi tänne taas kirjoittelemaan.
Talbot 1510 GLS -82 & -85
Talbot 1510 GL -85
Talbot Solara GLS -81
Avatar
JohnDoe
Jokapäiväinen vierailija
 
Viestit: 239
Liittynyt: 30.09.2009 20:21

Re: SULJETAANKO FOORUMI?

ViestiKirjoittaja Admin » 06.04.2015 21:45

Rekisteröityminen on nyt jo jonkin aikaa ollut pakollista ja tämä on lähes kokonaan poistanut roskapostit. Se jää arvoitukseksi että miten monta asiallista myynti-ilmoitusta tai muuta viestiä on jätetty kirjoittamatta rekisteröitymispakosta johtuen.

Kuten aiemmin kirjoitin niin eihän tätä pakko ole sulkea jos löytyy 1-3 henkilöä jotka ottaa vastuuta foorumin jatkumisesta ja siivoaa sivua aina tarvittaessa.

Pallo on heitetty ilmaan, ottaako joku kopin ennen kesäkuun loppua?
Admin
Ylläpitäjä
 
Viestit: 23
Liittynyt: 16.11.2008 19:06

Seuraava

Paluu MUUTOKSIA FOORUMILLA 30.6.2015

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron