Talbot 1510 / Solara uusia osia Tampereelta

Ongelmatilanteissa kannattaa kysyä apua muilta. Myös vinkkejä kannattaa lisätä tänne..

Valvoja: Admin2

Talbot 1510 / Solara uusia osia Tampereelta

ViestiKirjoittaja Late » 20.10.2012 21:22

Tervehdys foorumilaisille uudelta harrastajalta,
Päädyin Talbot harrastuksen pariin ihan vahingossa loppukesästä kun kaverini päätti elvyttää suulissa 9 vuotta seisseen 85 1510 GL:n, joka on ollut heidän perheessä uudesta asti. Auto on pelleiltään ja sisustukseltaan ihmeen hyvässä kunnossa ja tekniikkakin tuntuu kaikinpuolin toimivalta, edes jarrut ei olleet jumiutuneet hiljaselon aikana. Kaikinpuolin erinomainen aihio siis. Ajeltiin sillä siirtolapuilla yksi viikonloppu lähes 200 km ilman huolen häivää perushuoltojen jälkeen ja ajatus laitteen museoleimaan saattamisesta parin vuoden päästä vahvistui.

Oma roolini on lähinnä tekninen neuvonantaja ja pikkuisen sillointällöin sormet rasvassa puurtaminen. Nyt jeesailen kaukomailla asuvaa omistajaa osien hankinnassa, jotta ensi kesänä olisi palikkaa mitä ruuvata Talboon kiinni. Uusi elämys näin jenkkiautojen kanssa touhunneelle on osien vaatimaton saatavuus (tai sitten olen kysellyt vääristä paikoista...). Tämä keskustelupalsta on ollut heti alkuun loistava tietolähde ja täällä on tullut muutama tunti vietettyä. Vahvistunut vain on käsitykseni että Talbot-osat alkavat olla kiven alla varaosaliikkeistä.

Siispä toissapäiväisestä visiitistä riemastuneena ajattelin ensimmäisessä viestissäni vinkata teille muillekin mitä löysin. Jos vaikka olisi jollekin muullekin iloa ;) . Paikka oli Helmisen Autoliike (http://www.helmisenautoliike.fi) Tampereen Sammonkadulla. Vanhan liiton vuosikausia toiminut kauppa, jossa pari vanhempaa kaveria vielä oikeastikin tietää näistä vanhemmistakin laitteista ja haluaa auttaa. Itse onnistuin ostamaan sieltä varmaan Tampereen viimeisen ison Talbotin pakoputken ja käsijarruvaijerin. Matkaan hyvin kohtuullisella hinnalla tarttui myös etujarruletkut, yläpallot, pyorijä, ja vasen etuvilkku. Näitä kaikkia sinne käsittääkseni vielä hyllyyn jäikin, vilkkuja (made in France) pari kappaletta 10 eur/kpl. Lisäksi kovasti mulle kauppasivat lampunpesimen mottoreita, mitä oli yksi pölyinen laatikollinen. Ja jäi sellainen henki, että kyllä sieltä varaston perältä muutakin vanhaa Talbot-osaa vielä löytyy. Että jos joku moisia tarvii

Kiitos ja anteeksi näin etukäteen jos ihan itsestäänselvyyksiä täällä jorisen, laittakaa uusinnostuksen piikkiin... :lol:

Kun joskus saadaan Punainen Paholainen paremmin työn alle niin tarinaa kuvien kanssa meinasin rustailla.
-Late

Kaverin projektina -85 Talbot 1510, museoleima mielessä

Ittellä pari jenkkilotjapaskaa
Late
Alokas
 
Viestit: 2
Liittynyt: 19.10.2012 15:02
Paikkakunta: Kangasala

Re: Talbot 1510 / Solara uusia osia Tampereelta

ViestiKirjoittaja Naskali » 21.10.2012 12:27

Tervetuloa foorumille.

Juuri tälläiset vinkit ovat erittäin hyviä. Suuremmat ketjut jotka käyttävät suurempia tukkuliikeitä eivät enää pysty juuri mitään Simca / Talbot osia toimittamaan. Heillä ei juurikaan omaa varaosavarastoa ole vaan kaikki hieman erikoisemmat osat tilataan tukusta, ja tukku myy `ei oo`ta. Nämä vanhat varaosaliikkeet ovat pitäneet omaa varastoa ja sieltä näitä osia hyvällä tuurilla löytyy vieläkin. Ongelma on vain se että Simca / Talbot harrastajia on vähän ja näitä liikkeitä ja siellä olevia varaosakätköjä on vaikea löytää ilman tälläisiä vinkkejä. Itsekin jenkkiautoja jo 16vuotta harrastaneena voin sanoa että melko haastavia nämä Simcat ja Talbotit ovat varaosien suhteen. Toistaiseksi lähes kaikkea on ainakin omiin projekteihini löytynyt mutta joitain osia joutuu kyllä melko aktiivisesti metsästämään useita vuosia.

Laitappa jossainvaiheessa lisää tarinaa ja kuvaa Talbotista.
-------------------- www.laikat.com/simca --------------------
Avatar
Naskali
Tää jätkä asuu täällä Foorumilla!
 
Viestit: 527
Liittynyt: 16.11.2008 19:10
Paikkakunta: Vantaa

Re: Talbot 1510 / Solara uusia osia Tampereelta

ViestiKirjoittaja wuokila » 21.10.2012 22:44

Kiitos tosta vinkistä.

Laittelin samoin tein sähköpostilla kysymystä josko tuolta löytyisi tarvitsemiani osia elikkäs DBA:n jarrupääsylinteriä ja jarrutehostinta.
Avatar
wuokila
Aktiivinen kävijä
 
Viestit: 79
Liittynyt: 05.05.2010 10:13


Paluu Tekniikkaongelmat ja vinkit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron