Switch to full style
Tietoa ja keskustelua kokoontumisajoista ja tapahtumista.
Lähetä vastaus

Classic Motorshow Lahti 7-8.5.2011

10.10.2010 00:37

Classic Motorshow Lahti 7-8.5.2011

Eiköhän tuonne taas lähdetä edustamaan kerhon merkkejä, ja näyttämään muillekin että niitä on vielä jäljellä ja hyvässä tallessa.

Osastosta olen tehnyt varauksen, vahvistusta ei tosin ole vielä tullut mutta eiköhän se sieltä aikanaan tule.
12x6m olisi tarkoitus tilaa taas saada käyttöön eli onko ideoita miten sen tälläkertaa käytämme? Vielä yli 7kk aikaa suunnitella mutta kokemuksesta voin kertoa että se aika menee nopeasti ja tarvittavaa materiaalia ei meinaa löytyä mistään. Kaikki ideat rohkeasti esille ja ehdotuksia esille otettavista autoistakin saa laittaa.

Vuonna 2009 teemana oli 60-luvun autokorjaamo.
Kuva
Kuva


2010 teema oli latolöytö vuonna ´85.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Re: Classic Motorshow Lahti 7-8.5.2011

11.10.2010 21:27

Kyllä Simcatkin pitää olla paikalla näyttelyssä sekä edeltäjät ranskan fordit että Talbotit, muuten ne unhoittuu,
miten olis esim yleis esittely eri malleista , useampia autoja näytille. siihen 6x12 tilaan sopis hyvin 4-5
autoa -50,-60-70-80 luvuilta. Tässä yksi jonkinlainen ajatelma.

Re: Classic Motorshow Lahti 7-8.5.2011

11.10.2010 22:21

Niinpä, se voisi olla hieman vaihtelua että unohdetaan teemat ja tehdään vaan jonkinlainen läpileikkaus eri vuosikymmenistä tai malleista. Tulee heti mieleen että tila loppuu kesken kun näytille pitäisi saada vähän kaikkea. Samaa kaavaa tosin voi jatkaa seuraavana vuonna.

Jos miettii esim pelkkää simcaa niin malleja on loppujenlopuksi melko runsaasti ja melko eri tyylisiä, toisinsanoen erilaisiin tarpeisiin tehtyjä autoja on paljon.

Pitäisikö tästä tehdä joku rajaus että esim tänävuonna pelkkiä urheilumalleja tai pelkkiä farmari- ja pakettiautoja vai sekalainen läpileikkaus eli 1xFord, 1xChrysler, 1xMatra, 1xSimca, 1x Talbot.

Voisi olla jopa mahdollista saada kokoon pelkistä Aronde malleista 4-5erimallista näyttelykuntoista autoa.

Myös tuo 4-5auton rivistö voisi koostua pelkistä isokorisista Ford Vedette/Simca Vedette/Ariane malleista.

Tai sitten Coupe ja avoautoista.

Erikoisuutena voisi esille tuoda myös Massey-Harris Traktorin, ja jos nyt mietitte että miksi niin sen sukujuurista ja tekniikasta löytyy varmasti Googlella tietoa.

Oma mielipiteeni on että vaikka Talbotit on hyvä pitää esillä ja ihmisten mielissä niin niiden osalta voisimme ehkä tälläkertaa tinkiä koska viime näyttelyssä oli edustettuina Horizon, 1510 ja Solara.

Toni

Re: Classic Motorshow Lahti 7-8.5.2011

14.10.2010 09:31

Talbotit on nyt päässeet aika hyvin esille niin messuilla kuin medioissakin joten ihan hyvin voi jättää ensi vuonna väliin.

6 x 12 metriin on vaikea saada kovin montaa autoa väljästi, etenkin jos yleisölle annetaan mahdollisuus "kävellä keskelle osastoa". AudiClubin osastolla on ollut tilaa 12 x 12 ja 6 x 24 metriä kuudelle autolle sekä pöydälle. Silloin tilaa on ollut käytössä mukavan väljästi ja osastosta on saanut näyttävän. Toki Audin maahantuonnin panostus on sitten tuonut etuja mm. valaistuksen, graafisen ilmeen sekä messumattojen muodossa. Meidän kerhon osalta lähtisin melkein mieluummin pienempään automäärään kuin neljään tai viiteen mutta vastaavasti panostettaisiin esim. jonkin mallin jatkumoon ensi vuonna. Siis esim. kolmen esimerkkiauton kautta esiteltynä keskiluokan autojen kehitys eri vuosikymmenillä. Toisaalta sitten saman vuosikymmenen mallikirjon esittelykin toimii hienosti mutta sellainen teema olisi mielestäni paikallaan sitten kun on jokin juhlavuosi menossa.

Tonille iso hatunnosto taas kerran tämän asian tiimoilta! Itse en pysty osallistumaan ensi kerrallakaan CSVF:n osaston rakentamiseen tai muuhunkaan hommaan Lahden messujen osalta, mun vastuulla kun on ensi vuonnakin Audi Clubin osasto.

Re: Classic Motorshow Lahti 7-8.5.2011

23.03.2011 22:32

Alle 2kk aikaa ja mitään ei ole vielä tehty asian eteen. Taitaa tulla taas kerran kiire.

http://www.classicmotorshow.fi/yleista/
Classic Motorshow´n teemaosaston aiheena on tällä kertaa amerikkalaiset ajoneuvot Suomessa.

Siten voitaisiin vetää linja osastolle esille tuotavien autojen suhteen siten että pyritään saamaan osastolle noita suurikorisia malleja joissa myös on paljon vaikutteita amerikkalaisista autoista.

Osaston sijainti on tälläkertaa samassa hallissa kun aiemminkin mutta aiemmista vuosista poiketen seinänvieruspaikalla. Tämä antaa pientä helpotusta osaston rakennuksen suhteen.
http://www.classicmotorshow.fi/attachem ... 6-0438.pdf

Tilaa on taas käytettävissä 6m x 12m. Jos ei tänävuonna mitään massiivista rakennelmaa tehdä niin eiköhän siihen tilaan se 4 autoa hyvin mahdu.

Mielessäni hieman noita esilletuotavia malleja mietin niin miltä kuulostaisi seuraavanlainen rivistö:
Ford Vedette 53-54
Simca Chambord/Beaulieu
Simca Ariane/Versailles
Mikä olisi se neljäs?? Aronde Grand Large??

Ja sitten taas kaikkia mahdollisia somisteita saa tarjota lainaksi, katsotaan mitä käytetään ja miten.
Ja se ikuinen ongelma johon ei ole vielä kukaan ratkaisua tarjonnut on messumatto. Jos joku tietää paikan josta saisi ilmaiseksi käytettyä mutta kohtuu siistiä tai erittäin halvalla uutta messumattoa niin kertokoon sen heti. Myös kaikenlaiset muut lattialaatat tms.millä tuo alue saataisiin päällystettyä otetaan ilolla vastaan, vaikka lainaksi.

Toni Naskali toni.naskali@luukku.com

Re: Classic Motorshow Lahti 7-8.5.2011

23.04.2011 00:05

Näyttelyyn on siis tulossa seuraavanlainen rivistö (ellei mitään ongelmia ilmaannu)

54´ Vedette
57´ Aronde Grand Large
61´ Chambord
61´ Ariane

Kaikki näyttelyyn liittyvät paperityöt olen tänään saanut valmiiksi. Esitteet, yhteydenottolomakkeet, esilletuotavien autojen tietolomakkeet sekä jäsenrekisterin päivitys ajantasalle.

Vielä pitäisi somisteiden kanssa muutama päivä askarrella niin sitten kaikki olisi osaston kokoamista vaille valmista. Enää pitää siis hioa ja maalata 60-70-luvulta peräisin oleva SIMCA valomainos, pestä nauha jossa SIMCA lippuja, rakentaa tuenta 2metriä leveälle seinänpätkälle johon valomainos laitetaan ja hankkia oikeanlaista teippiä messumattojen kiinnitykseen. Ei siis paljoa työtä enää, kerrankin kaikki on näin hyvällä mallilla ja vielä pari viikkoa aikaa.

Tulkaahan moikkaamaan messuilla..

Re: Classic Motorshow Lahti 7-8.5.2011

09.05.2011 22:11

Messut takanapäin. Paljon kiinnostusta oli taas esillä olevia autoja ja Simcoja, Vedettejä sekä Talboteja kohtaan. Mukava oli myös huomata että muutamia autoja on tullut kuluneen vuoden aikana ulkomailta suomeen. Mm. ainakin 1xVedette, 1xMatra Baghera, 1xMatra Murena.
Viereisellä osastolla olleet pienoismalliharrastajat esittelivät mittakaavassa 1:24 olevaa Simca Beaulieu pienoismallin rakennussarjaa jonka he olivat itse valmistaneet. Näitä rakennussarjoja saa heiltä tulevaisuudessa myös ostaa. Laitan siitä ja muutenkin messuosastostamme kuvia kunhan kerkiän.
Myös monia muita hyviä kontakteja saimme aikaan. Pystymme todennäköisesti teettämään Beaulieun/Chambordin sekä ehkä myös Arianen ratin keskiössä olevia muovikoristeita. Siis sitä V8 / A muoviosaa siinä äänitorven kromin päällä joka on kaikilla huonossa kunnossa ja usein murtunut tai muuten vaan rikki. Sitten saamme varmasti teetettyä erän tyyppikilpiä sekä tarrasarjoja jotka kattaa kaikki autossa olevat tarrat. Nämä tyyppikilvet ja tarrat ovat laadullisesti lähes 100% alkuperäisen laisia. Erittäin hyviä. Näitä tyyppikilpi/tarrasarjoja tehdään ainakin aluksi Beaulieu/Chambord malleihin ja todennälöisesti myös 1000seen. Muihinkin malleihin niitä saa tehtyä mutta mitä useampaan autoon tehdään kerralla niin sitä halvemmaksi saadaan hinta. Tarkkaa hintaa ei voi vielä tietää mutta uskallaan väittää että tuo tyyppikilpi/tarrasarja tulee maksamaan korkeintaan 35euroa/auto. Todennäköisesti huomattavasti alle tuon summan. Eli hieno lisä muuten entisöidylle autolle.
Moni ennestään nimeltä tuttu kerholainen kävi osastolla juttelemassa ja näin nimi sai kasvot.
Erittäin suuri kiitos kaikille osaston rakennuksessa ja purkamisessa mukana olleille ja kaikille paikalla käyneille. Sekä erityisesti autonsa näytille tuoneille.

Todella onnistuneet messut.

Toni Naskali

--kuvia laitan myöhemmin-- -laittakaa muutkin-

Re: Classic Motorshow Lahti 7-8.5.2011

18.10.2011 13:11

No eihän siinä taas montaa kuukautta mennytkään kun sain viimein kuvat kamerasta koneelle. Syysflunssa pakotti sänkyyn lepäämään niin on samalla tässä maatessa aikaa näpytellä näitä kuvia näkyville. Koko kuva albumin löytää täästä: http://s17.photobucket.com/albums/b60/T ... ow%202011/

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Lähetä vastaus