Suuri moottoriurheilunäyttely Vaasassa

Tietoa ja keskustelua kokoontumisajoista ja tapahtumista.

Valvoja: Admin2

Suuri moottoriurheilunäyttely Vaasassa

ViestiKirjoittaja S.K. » 17.11.2008 23:28

Kuva
S.K.
Satunnainen kävijä
 
Viestit: 26
Liittynyt: 17.11.2008 06:39
Paikkakunta: Wähänkyrön pitäjä

Re: Suuri moottoriurheilunäyttely Vaasassa

ViestiKirjoittaja S.K. » 23.11.2008 22:40

Olipas hieno tapahtuma.
Kalustoa oli moottoriurheilun eri osa-alueilta ja väkeäkin oli mukavasti paikalla koko päivän.

Kuvia:
http://kuvablogi.com/blog/2526/30/
http://public.fotki.com/Rinnewood/races ... eparkshow/


Samalla paljastettiin Vaasan Moottoriurheilukeskus -hankkeen suunnitelmat.
Vaasan seudun moottoriuheiluyhdistykset ovat kokoontuneet yhden nimen alle tavoitteenaan rakentaa alueelle pitkään haaveissa ollut moottoriurheilukeskus. Wasa Race Park ry suunnitteli aiemmin moottoriurheilukeskusta Kivijärven maastoon, mutta luonnonkauniin Pilvilammen läheisyys ja kansalaisten vastustaminen kaatoi hankkeen. Yhdistys ei kuitenkaan ole lannistunut ja nyt neuvotteluja jatketaan uusien kumppaneiden kanssa.

Seuran puheenjohtaja Tapio Ruostetoja kertoo, että uudet suunnitelmat suuntautuvat Maalahteen, jossa neuvottelut moottoriurheilukeskuksen perustamisesta ovat sujuneet hyvässä myötätuulessa. Lähiviikkojen aikoina yhdistyksen on tarkoitus lähteä tarkastamaan yhden ehdotetun alueen soveltuvuutta keskuksen rakentamiseen.

Moottoriurheilukeskuksen sijoituspaikassa on otettava huomioon mm. maapohjan laatu ja soveltuvuus radan rakentamiseen. Myös alueen luonto ja eläimet on huomioitava ja ennen radan rakentamista tehdään laajat tutkimuksen radan ympäristövaikutuksista, Ruostetoja kaavailee. Meluhaittojen ehkäisemiseksi radan ympärille on tarkoitus rakentaa suuret meluvallit. Alueen maapohjalla on tärkeä merkitys keskuksen lopullisille rakennuskustannuksille, joiden arvioidaan olevan 2-5 miljoonaa euroa. Rahoittajia etsitään yksityiseltä puolelta ja useamman kunnan kanssa on myös neuvoteltu taloudellisesta avusta.

Moottoriurheilukeskus tulisi palvelemaan alan harrastajia jokamiesluokasta kiihdytysajajiin asti. Myös motocrossharrastajille, speedwaylle, kartingille ja rallicrossille raivattaisiin tilaa. Ruostetoja uskoo, että käyttäjiä riittäisi. Tällä hetkellä projektissa mukana olevissa seuroissa on yhteensä yli 1300 jäsentä. Moottoriurheilijoiden lisääksi uudesta keskuksesta olisivat kiinnostuneita myös vinttikoiraharrastajat, Ruostetoja mainitsee. Kaikki mahdolliset käyttäjäryhmät ja yhteistyökumppanit ovat tervetulleita, sillä radalle tavoitellaan mahdollisimman laajaa ympärivuotista käyttöä.
S.K.
Satunnainen kävijä
 
Viestit: 26
Liittynyt: 17.11.2008 06:39
Paikkakunta: Wähänkyrön pitäjä


Paluu Tapahtumat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron