Sivu 1/1

kansalaisaloite 608

ViestiLähetetty: 28.12.2013 07:26
Kirjoittaja sämpy
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/608
Ei autoilun satelliittivalvonnalle. Tätä ei tarvinne sen enempää selitellä. Käykää kannattamassa.
Ylläpito voi poistaa jos häiritsee, mutta näin tärkeää asiaa ei voi mainostaa liikaa.

Keskustelua löytyy n.100 sivua esimerkiksi Overdrive-foorumilta.

Kiitos

Re: kansalaisaloite 608

ViestiLähetetty: 28.12.2013 22:20
Kirjoittaja Naskali
Alotteita on aina hyvä tehdä, muuten ei mikään asia muutu.
Itsekin pitäisi aiheeseen hieman perehtyä jotta osaisi muodostaa mielipiteen siitä että onko tuo hyvä vai huono juttu. Tuo aloitehan on vain sitä seurantalaitetta ja sitä kautta vapaan liikkumisen seurantaa vastaan.

Itse olen sitä mieltä että ehdotus siitä kilometriverosta sinällään on tasapuolinen ja silloin maksetaan auton käytöstä eikä sen omistamisesta. Tällöin maksumiehiksi joutuu ne jotka niitä päästöjä eniten aiheuttavat ja tietä eniten kuluttavat. Jos tämä seurantalaite koetaan yksityisyyden suojaa vaarantavana niin mikä olisi vaihtoehto sille että voitaisiin verottaa autoilijoita ajetuista kilometreistä ilman että yksityisyydensuoja vaarantuu.

Äkkiseltään tulee mieleen myös se että onko tämä aloite 608 suunnattu pelkästään tuota kilometriperusteista veromallia vastaan, mutta on vaan naamioitu vastustamaan tuota seurantalaitetta (ajatuksena että jos saadaan kansa vastustamaan seurantalaitetta yksityisyyden suojaan vedoten niin samalla saadaan kaadettua koko kilometriperusteinen veromalli).

Enemmistö kansasta taitaa olla tällä hetkellä tuota uudistusta vastaan.

Jokainen muodostaa mielipiteensä itse mutta kannattaa perehtyä asioihin ennen kun lähtee mielipidettään eteenpäin viemään ettei sitten vahingossa käänny itseä ja omia ajatusmalleja vastaan.

Mitenköhän tarkasti nykyiset älypuhelimet tallentavat operaattoreiden ja mahdollisesti myös mobiililaitteiden valmistajien tietokantoihin reittimme missä kuljemme. Todennäköisesti ainakin kymmenien metrien tarkkuudella..